Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE
Op werkdagen voor 15:00 besteld. Dezelfde dag verzonden.

Heb jij ‘t wel eens aangedurfd: zo’n stokje met een gefrituurde sprinkhaan erop? Op menig foodtruckfestival zien we het terug, recepten waarin insecten zijn verwerkt. Enkel weggelegd voor de culinaire waaghals. Maar wist je dat er tegenwoordig ook insecten-hondenvoer bestaat? In de shop van Best Petfoods vliegt deze nieuwe voeding razendsnel over de virtuele toonbank. En wel hierom!

Bekijk Yora dierenvoeding

Natuurlijk voedingspatroon voor je hond

De termen ‘eco’, ‘biologisch’ en ‘duurzaam’ vliegen de mens wat voeding betreft al jaren om de oren. Steeds meer gaan we richting natuurlijke ingrediënten en een nieuw soort voedingspatroon. Gezien we onze dierenvriendjes beschouwen als gelijken, gaan ook honden hier tegenwoordig in mee. Er zijn veel redenen om de switch te maken naar hondenvoer op basis van insecten. We sommen er graag een aantal voor je op.

Best Petfoods Yora dierenvoeding met insecten

Goed voor honden met voedselallergie

Voor het eten van insecten hebben we een interessante term ontwikkeld. Namelijk Entomofagie. Oorspronkelijk is hondenvoer op basis van insecten bedoeld voor honden met voedselallergie, voedselintoleranties, huidaandoeningen of gevoelige buikjes. Insecteneiwit wordt door honden namelijk enorm goed verdragen ten opzichte van andere dierlijke eiwitbronnen. Wanneer je hond dus een allergie heeft of gevoelig is voor bepaalde voeding, dan is het zeker de moeite waard om eens hondenvoer met insecten uit te proberen.

Best Petfoods Yora dierenvoeding met insecten

Verminder je impact op de planeet

Tegenwoordig is de enorme populariteit van insecten-hondenvoer voornamelijk te danken aan het duurzame aspect. Met z’n allen houden we ons namelijk steeds meer bezig met de hoeveelheid vlees die we consumeren, en met name de gevolgen daarvan.

Zo is ook het dierenvoedingmerk Yora om milieuredenen op zoek gegaan naar een alternatief. In dit hondenvoer komt geen enkel ander bijproduct van vlees of vleesmeel kijken. Het voordeel daarvan? De enorme hoeveelheid energie, land, meststoffen en water (die bij traditionele veehouderij komen kijken), zijn voor deze voeding dus niet nodig. En daar wordt onze planeet blij van!

Best Petfoods Yora dierenvoeding met insecten

Hondenvoer met insecten: onweerstaanbaar lekker

Honden hebben nu eenmaal dierlijke eiwitten nodig om te gedijen; dat staat vast. De reden dat een groot deel van de wereld zweert bij voeding op basis van insecten, is het feit dat dit zeer eiwitrijk voedsel is. Het insecten-hondenvoer dat wij aanbieden is van Yora. In deze insectenvoeding vind je 100% duurzame, volledig uit Nederland afkomstige larven terug.

Best Petfoods Yora dierenvoeding met insecten

Zoals je inmiddels weet, brengt dit veel voordelen voor de gezondheid van je huisdier én de planeet met zich mee. Maar dan de hamvraag… Is het ook lekker? Jazeker, dat kunnen onze hondenvriendjes zeker bevestigen. Zelfs nadat de kritische fijnproever peinzend snuffelt boven het bakje met nieuwe hondenvoeding, peuzelt-ie het gewoon lekker op. Onweerstaanbaar lekker dus!

Bekijk onze lekkernijen van Yora

Gepubliceerd op 2020-03-19

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}

bestpetfoods.nl

Hier vind je alle producten die worden geleverd in Nederland en België.

Woon je ergens anders?

Wij bezorgen ook in Duitsland!