Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE
Op werkdagen voor 15:00 besteld. Dezelfde dag verzonden.

Een vitaal, actief en gezond leventje. Dat wil iedere kat! En ook ieder baasje streeft hiernaar. Maar wat moet je allemaal doen om te zorgen voor een gezonde kat? Wij zetten de 5 belangrijkste verzorgingstips voor een vitale en gezonde kat voor je op een rijtje. Let’s go!

Enne, voor het gemak gaan we er even vanuit dat je als baasje vanzelfsprekend hebt gezorgd voor medische preventie tegen ziekten (inenting) en op de hoogte bent van de erfelijke aandoeningen van jouw kat. Zoals het hoort! Braaf…

1. Een gezond huis = een gezonde kat

Maak je woning allereerst kat-ready! Een kat vindt het fijn om een eigen plekje in huis te hebben, maar ook om door meerdere ruimtes te kunnen paraderen. Warm of koud, hoog of laag, dichtbij andere huisdieren of juist apart: voor de gezondheid van je kat is het goed om meerdere private spaces in huis te bieden om te slapen en te leven.

Daarbij is het essentieel om het mandje, de kattenbak, de krabpaal, het kussen en andere katten-items goed schoon te houden. Vanzelfsprekend zijn de kastdeurtjes waarachter gevaarlijke stoffen te vinden zijn altijd gesloten en buiten het bereik van de kat.

Best Petfoods tips voor een gezonde kat

2. Gezonde voeding voor katten

Van oorsprong zijn katten carnivoren. Altijd al geweest. In vlees zitten dan ook essentiële voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor jouw kat. Bij Best Petfoods realiseren we dit ons als geen ander. Daarom schotelen we jou enkel de beste merken kattenvoeding voor, zoals Acana en Orijen, voorzien van vers vlees voor een gezonde kat. Gezonde voeding voor katten

In de webshop kun je eenvoudig op zoek gaan naar de juiste voeding voor ieder type kat: van kittens tot senioren. Maar… wanneer je eenmaal de juiste voeding hebt gevonden, ben je er nog niet. Het is namelijk ook belangrijk dat je dit niet te lang bewaart, dat je de juiste hoeveelheid serveert en dat je regelmatig nagaat of de gekozen voeding nog steeds voldoet. Want net als bij mensen, is ook de gezondheid van een kat constant in beweging.

Bekijk gezonde voeding voor katten

3. De beste verzorging voor je kat

Ook katten verdienen een dagje wellness zo nu en dan! Zo is het goed om de vacht regelmatig te voorzien van een goede borstelbeurt. Het is bovendien belangrijk om de oren, ogen, nagels en het gebit goed in de gaten te houden. Wanneer nodig kun je de oren zelf schoonmaken, het gebit poetsen en de nagels bijknippen. Heb je hier nog niet veel ervaring mee of weet je niet zeker of je het goed doet? Ga dan even langs de dierenarts om zeker te weten dat je de juiste verzorging toepast om je kat gezond te houden. Pootjes omhoog en genieten maar!

4. Geen lui kattenleventje, maar uitdaging alom

Het natuurlijke gedrag van katten hoor je te stimuleren. Bij punt twee stipten we al even aan hoe je dit kunt doen met de juiste kattenvoeding, maar natuurlijk gedrag gaat verder dan de voedingswijze. Katten zijn namelijk ook een actief leven met veel beweging gewend. Nu gaat de gemiddelde buitenkat hier zelf al naar op zoek; zij glippen naar buiten via het kattenluikje en vinden uitdagingen en prikkels in de buitenlucht.

Best Petfoods genoeg beweging voor je binnenkat

Om binnenkatten van diezelfde rijke leefomgeving te voorzien, moet je creatief zijn. Zorg bijvoorbeeld voor uitdagende klimplekken, amuserend speelgoed en voldoende sociaal contact. Je kunt ook doen aan voedselverrijking: bied de kattenvoeding eens aan in de vorm van een spelletje. Dit alles is niet alleen goed voor de beweging, maar ook waardevol voor de geestelijke prikkels van je kat.

5. Keep your eyes on the cat

Jij kent je eigen kat als de beste en merkt het daarom als eerste op wanneer hij ander gedrag vertoont of er anders uitziet. Je kunt op verschillende manieren checken of je kat gezond is. Natuurlijk door een dierenarts te raadplegen wanneer je er echt je twijfels bij hebt.

Verder is het goed om de vacht en huid, de ogen en neus, de oren, het gebit, de lichaamstemperatuur, de beweging, de eetlust en de ontlasting in de gaten te houden. Zodra hier veranderingen in plaatsvinden, kan het zijn dat er iets aan de hand is met de gezondheid van je kat. Schakel in dat geval altijd een dierenarts in om de oorzaak te achterhalen.

Kun jij uit de voeten met deze verzorgingstips voor een gezonde kat?

Gepubliceerd op 2020-03-12

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}

bestpetfoods.nl

Hier vind je alle producten die worden geleverd in Nederland en België.

Woon je ergens anders?

Wij bezorgen ook in Duitsland!