Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en BE
Op werkdagen voor 15:00 besteld. Dezelfde dag verzonden.

Bij het kiezen van de juiste kattenvoeding voor jouw huisdier, wil je natuurlijk wel een gezonde keuze maken. Je kunt dan even de ingrediënten checken. Maar uit welke ingrediënten bestaat de basis van gezonde kattenvoeding nu eigenlijk? En waar moet je op letten? Best Petfoods is meer dan enkel een webshop voor diervoeding, want als voedingsspecialist adviseren we jou ook graag.

Onnodige toevoegingen

Aan veel kattenvoeding worden ingrediënten toegevoegd die overbodig zijn. Van nature eten katten bijvoorbeeld geen granen, maïs, rijst en aardappel. Daardoor zien wij deze ingrediënten als overbodig. Zie je van deze middelen een hoog percentage op de verpakking van je kattenvoeding staan? Dan heb je helaas geen gezonde basis te pakken.

Onnodige toevoegingen in de basis van kattenvoeding

Er is een belangrijke reden dat katten dit van nature niet eten. Hier zitten namelijk geen langzame koolhydraten in, maar snelle koolhydraten. Deze worden snel omgezet in suikers in het lichaam van jouw kat, waardoor de bloedsuikerspiegel meer gaat schommelen. Je kunt je voorstellen dat dit niet prettig is voor jouw lievelingshuisdier. De enige reden dat dit toch in veel kattenvoer verwerkt is, is het feit dat deze merken de prijs hiermee laag weten te houden.

Vers vlees en vis als basis

Onze filosofie is dat vers vlees en vis de basis is van gezonde kattenvoeding. Alle katten zijn namelijk van oorsprong carnivoren. Dat betekent dat ze graag vlees en vis willen eten en dat dit ook goed voor hen is. De basis van gezonde kattenvoeding wordt dus gelegd met vers vlees en vis. Daarnaast eten katten kleine hoeveelheden groenten, fruit en kruiden. Ook als deze ingrediënten verwerkt zijn in de kattenvoeding, is dit dus prima. Met een combinatie van deze ingrediënten bieden wij kattenvoeding met een beperkt aantal koolhydraten aan. Stap je hierop over, dan zul je al snel ontdekken dat dit gezondheidsvoordelen voor je kat oplevert.

Welke voeding heeft je kat nodig?

Allereerst heeft je kat veel vocht, ofwel water, nodig. Kwalitatief hoge eiwitten en vetten zijn vervolgens heel belangrijk voor deze echte carnivoor. Duiken we nog dieper in de basis van goede kattenvoeding, dan is ook de eiwitsamenstelling interessant om te bekijken. Met name taurine en methionine zijn belangrijke aminozuren, ofwel bouwstenen van eiwitten. Het is belangrijk om een tekort aan taurine te voorkomen. Tot slot heeft je kat, net als jij, ook vitaminen en mineralen nodig. De juiste hoeveelheid zink, vitamine A en E, calcium en fosfor zijn belangrijk. Wanneer je de juiste portie van gezonde kattenvoeding voorschotelt, kun je erop rekenen dat je kat voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

De basis voor gezonde kattenvoeding voor jouw kat

Past de gekozen kattenvoeding bij mijn kat?

Natuurlijk past niet iedere kattenvoeding bij iedere kat. Soms is het een kwestie van smaak, bijvoorbeeld in de keuze van droogvoer of natvoer. Maar soms kun je ook aan andere signalen merken dat je beter ander kattenvoer kunt proberen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ontlasting van je kat te dun of te stevig is. Ook een slechte vacht, jeuk of maag- en darmklachten kunnen erop wijzen dat de voeding niet geschikt is voor jouw kat. Bij klachten als deze is het ook altijd verstandig om voor de zekerheid een dierenarts in te schakelen. Kies je er uiteindelijk voor om over te stappen op andere voeding? Doe dit dan wel geleidelijk.

De basis van gezonde kattenvoeding

Voor de webshop van Best Petfoods hebben we enkel kattenvoeding geselecteerd met meer echt vlees en vis, zonder onnodige toevoegingen. De producten in ons assortiment bevatten bovengenoemde ingrediënten slechts in een heel laag percentage of zelfs helemaal niet. Welke keuze je dus ook maakt in de shop: je hebt altijd een product te pakken waarin de basis van gezonde kattenvoeding is verwerkt.

Bekijk onze kattenvoeding

Gepubliceerd op 2020-04-30

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}

bestpetfoods.nl

Hier vind je alle producten die worden geleverd in Nederland en België.

Woon je ergens anders?

Wij bezorgen ook in Duitsland!